woensdag 4 januari 2012

Honing en kaneel


korven vol honing?




In Weekly World News wordt een opsomming gedaan van de genezende werking van de combinatie honing en kaneel, in menig imkerblad wordt ook melding gemaakt van deze helende en ook lekkere combi.

honing en kaneel

Verkoudheid en griep:
Dagelijks gedurende 3 dagen een lepel warme honing met kwartlepel kaneelpoeder. Reinigend voor de bijholtes en helend voor chronische hoest en verkoudheid. in honing zitten natuurlijke ingrediënten virus en bacterie groei remt.
Immuun systeem:
honing en kaneelpoeder versterkt het immuunsysteem en beschermt het lichaam tegen bacteriën en virussen. Honing bevat vitamines en ijzer.Een constant gebruik van honing versterkt witte bloedlichaampjes.



Maagklachten, indigestie:
Honing ingenomen met kaneelpoeder heelt maagpijn en maagzweren.
2 theelepels honing bestrooid met kaneelpoeder en ingenomen voor het eten helpt bij de vertering van zware maaltijden en verlicht zuurbranden.
Lang leven:
4 eetlepels honing en 1 eetlepel kaneelpoeder en 3 kopjes water en maak er een theedrank van. Neem 3 of 4 keer per dag een 1/4 kop. Dit houdt de huid fris en zacht en vertraagt veroudering.
Bij huid infecties: honing en kaneelpoeder in gelijke delen aanbrengen op de aangedane plek, b.v eczeem.
Revitaliseren: Dagelijks een halve eetlepel honing bestrooid met kaneelpoeder in een glas water ingenomen in de middag, doet de vitaliteit toenemen.
Om af te vallen:
Dagelijks een 1/2 uur voor het ontbijt en 's avonds voor het slapen gaan honing en kaneel in een kop heet water. Gaat vet aanzet tegen.

Kortom dagelijks honing en kaneel voor langere tijd heeft zo zijn gunstige diverse effecten op lichaam en geest.



Kaneel en Alzheimer

Een interessant nieuw onderzoek doet vermoeden dat kaneel, gemaakt van boombast, de ziekte van Alzheimer zou kunnen afremmen of zelfs keren. Aan de universiteit van Tel Aviv heeft een onderzoeksteam een kaneelextract genaamd CEppt gevoerd aan muizen die gefokt waren met alzheimer. Na vier maanden zagen ze een significante verlaging van het aantal amyloïde plaques (een kenmerk van deze ziekte) in de hersenen van de proefdieren, evenals verbetering van een aantal cognitieve beperkingen, zoals geheugenvermindering1. Maar om te zien of die resultaten ook van toepassing zijn op mensen – en hoe veel kaneel of CEppt dan een zinvol effect geeft – is nader onderzoek nodig.
http://www.earth-matters.nl/5/4509/gezondheid/ziektebestrijders-uit-het-kruidenrek.html#.T0yeZZOORjg.twitter









Geen opmerkingen:

Een reactie posten