Oliebollen variant 2011 met bier |
Lekker zelf oliebollen maken, dit keer een variant op de gewone oliebol.
Namelijk gemaakt met een flinke glas Trappistenbier. Bier gemaakt in een klooster, want alleen dat bier mag zich Trappistenbier noemen. Bier waarin diverse kruiden worden gebruikt en speciaal gist en natuurlijk hop en misschien ook gerst. Om er een echt "verwarmende" bol van te maken zit er een flinke eetlepel kaneel in ook kan je er om het nog verwarmender te maken wat stukjes gekonfijte gember bij doen.Dit laatse heb ik dit keer niet gedaan. Wel heb ik de rozijnen en krenten en wat gedroogde cranberries in Stroh Rum laten marineren en dit 1 nacht laten staan.
Zo worden de bollen gemaakt...............
Oiebollen met trappisten bier
Dit recept is
geschikt voor ongeveer 45 oliebollen.
Het trappisten bier geeft de oliebollen een extra lekkere smaak!
Het trappisten bier geeft de oliebollen een extra lekkere smaak!
Ik heb zelf de helft van het recept gemaakt en bovendien de suiker weggelaten. Het meel was een mix van 200 gr glutenvrij bruinbroodmix 150 gr bio/bloem en 150 gr Wafel mix. Dat laatste had ik nog en leek mij wel lekker erin. Verder flink wat limoen rasp. En een hand sukade snippers en een hand cranberry's.
Ingrediënten:
|
Bereidingswijze:
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten