dinsdag 1 november 2016

Gezonde (Cup) Cake From Scratch

In 10 minuten heerlijk mengsel maken van wat je maar lekker en gezond vindt.
Zo deed ik het:
Droge ingrediënten zoals diverse soorten meel (volkoren, spelt, rogge, kokos, gemalen lijnzaad). Maar ook gesnipperd, een hand abrikozen, verse gember, noten en limoen schil. Zout naar smaak en ruime lepel bakpoeder of wijnsteenpoeder, als ook ruim kaneel, kardemom, witte peper, foelie, piment. Goed mengen. Daarbij toevoegen:
Natte ingrediënten zoals 3 eieren, flinke kop honing, agavestroop, melk, water, (appel)sap. Zorg dat je een flinke hoeveelheid vocht hebt. Alles in mengbeker goed mixen!
Als je alles toevoegt aan  het droge spul dan moet het een vrij dik lobbig cakebeslag vormen.
Vervolgens in ingevette (cup) cake vorm gieten, eventueel pompoenpitten of anders strooigoed erop. Gewoon naar smaak.
1 tot 1,25 uur op 150 graden in de oven.
Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten