donderdag 13 maart 2014

Vruchtenbrood met Melkwei

Vruchtenbrood gemaakt met Melkwei

Kaasje 50/50 geitenmelk en koemelk
Op de achtergrond teakhouten kaasvorm
Nadat het kaasje gemaakt is en de overgebleven wei weer is opgekookt om ricotta te maken, heb ik van de daarvan overgebleven melkwei pannenkoeken gebakken. Ook is er rijst in gekookt en aardappelen. Dit om zo min mogelijk te hoeven weggooien van dit voedingsstofrijke restproduct. (Het liefst zou ik er Rivella van maken, maar helaas geen recept.)

Recept Vruchtenbrood:
4 koppen meel (volkoren spelt of andere soort of een mix)
1 kop muesli
1 eetlepel gomasio of gewoon zout
2 theelepels natrium bicarbonaat (zuiveringszout)
Krenten Rozijnen en Noten van alles een Handvol
(of ander gedroogd fruit naar keuze)
3 eieren
3 koppen melkwei
1 theelepel kaneel. 2 eetlepels honing.
Alles mengen en als een dik beslag in een cakevorm doen. bakken 3/4 uur (of langer)in de oven. 2 kwartier op 200 Graden met folie erover  en daarna 2 kwartier op 180. 
Bovenstaande is een improvisatie van ingrediënten.
Baktijd eventueel aanpassen/ verlengen. Tussen- door kijken of het brood gaar is door een satéprikker of breinaald in te steken. Komt deze er droog uit dan is het brood gaar.
Voor dat het brood de oven ingaat is het bestrooid met geschaafde amandelen, sesam-, lijn-, en chia zaadjes.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten