Geoogst uit de tuin : Humulus Lupulus (Hop) In het voorjaar een plantje aangeschaft en lange slierten hopranken slingerden door een in de buurt staande boom. |
2 liter hopbellen in flink water (4,5 liter) 30 minuten gekookt samen met een pot moutstroop (reform), 112 gr. bruine suiker en een flinke hand verse saliebladeren. |
Biergist bijvoegen en 2 weken laten gisten |
Zeven en vloeistof in 5 l fles laten afkoelen |
Na 2 weken met een schepje suiker in beugel flesjes het bier afvullen. Dan nog eens 2 weken laten staan |
Afgevulde flesjes zijn in koelkast een jaar houdbaar, maar zolang blijft dit bij ons niet liggen! |
Mout siroop is te vinden in de reform zaak. Het volgende biertje dat ik zal proberen te maken met de resterende hopbellen zal met dadelstroop zijn. |
En hoe smaakt het?
BeantwoordenVerwijderen