vrijdag 16 december 2011

Ibogaine of Ibocaine Genezing??

Natuurgenezeres vervolgt," hot news "in alle kranten . Welke plant werd er gebruikt?  Een West afrikaanse plant Tabernante Iboga. Een plant die flink wat alkaloiden bevat, een plant waar dus niet mee te spotten valt, zoals dit het geval is bij de meeste planten die alkaloiden bevatten (papaver o.a.) .
Dat dit soort planten soms ook therapeutisch kunnen werken is natuurlijk prima. Dit moet dan wel in een verantwoorde setting gebeuren en in ieder geval onder verantwoordelijkheid van een arts. In dit geval is dit kennelijk niet gebeurd, en is er een dode te betreuren . Er wordt gedacht dat deze ibocaine daar de oorzaak van was. Tja zou kunnen, maar hoe bewijs je dat?  Ben benieuwd hoe deze zaak verder wordt aangepakt.
De Tabernante Iboga is tenslotte geen panacee.
Meer over de plant en stof  in het:  Ibogaine Dossier 

Bovenstaande lijken wel rozenbottels, maar deze zijn de vruchten van een niet zo'n onschuldige plant waarvan de bast van de wortel o.a. de ibogaine (1 van de 12 aanwezige soorten alkaloiden) bevat.
Overigens is de naam rozebottel, afgeleid van het Engelse woord Bottle. Dit door de vorm van de vrucht. Echter.......de bottel  van de rozen is eigenlijk geen vrucht, maar de uitgegroeide bodem van de bloesem, waarvan de echte vruchtjes binnen de bottel zitten, de pitjes.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten