dinsdag 15 december 2015

Eindejaars-lekkernij (gluten -, en suikervrij)

Gezond  alternatief voor oliebollen, beignets !

Je maakt ze zo:

- 200 gr rauwe courgette in blokjes
- 150 gr boekweitmeel
- 1 thl bakpoeder
- 60 ml plantaardige melk ( bv amandel)
- 2 eieren
- 3 of 4 Medjoul dadels (pit eruit)
- 1/2 thl kaneel
- snufje zeezout

- Kokosolie  en/of Ghee (geklaarde boter)   - om in te bakken

Alle ingrediënten mixen in keukenmachine  tot glad lobbig mengsel.
In bakpan olie of geen verwarmen en 3 kleine pannenkoekjes per keer bakken.

Je kunt ze zo opeten of wat honing of agave stroop opdoen.

Zelf heb ik ook nog een paar flinke eetlepels in desem geweekt zaden mengsel doorheen gemixt, voor een lekkere bite. Maar deze kun je uiteraard ook weg laten.  Iets anders toevoegen rozijntjes en/of stukjes appel kan natuurlijk ook!

Smakelijk!!