zondag 11 november 2012

Humulus Lupulus (Hop) en Salie voor een lekker Malt biertje

Geoogst uit de tuin : Humulus Lupulus (Hop) In het voorjaar een plantje aangeschaft en lange slierten hopranken slingerden door een in de buurt staande boom.
2 liter hopbellen in flink  water (4,5 liter) 30 minuten gekookt samen met een pot moutstroop (reform), 112 gr. bruine suiker en een flinke hand verse saliebladeren.

Biergist bijvoegen en 2 weken laten gisten


Zeven en vloeistof in 5 l  fles laten afkoelen

Na 2 weken  met een schepje suiker in beugel flesjes het bier afvullen. Dan nog eens 2 weken laten staan

Afgevulde flesjes zijn in koelkast een jaar houdbaar, maar zolang blijft dit bij ons niet liggen!




Mout siroop is te vinden in de reform zaak. Het volgende biertje dat ik zal proberen te maken met de resterende hopbellen zal met dadelstroop zijn.

1 opmerking: